GALLETAS DE MEDO
INGREDIENTES
- 250 gr de maizena ou preparado de fariña sin gluten
- 200 gr de azucre
- 2 culleriñas de esencia de vainilla
- 125 gr de manteiga
- 2 ovos
- Cacao en po, colorante alimentario ou virutiñas de chocolate para decorar
PREPARACIÓN
a Poñemos o forno a quentar a uns 180º.
B Preparamos unha bandexa de forno con papel
vexetal.
c Botamos o azucre nun vaso alto de batedor e batémolo un par de minutos.
c Botamos o azucre nun vaso alto de batedor e batémolo un par de minutos.
d Engadimos a
manteiga, as dúas culleriñas de esencia e un dos ovos, e
batemos un pouco máis para
que se xunte todo.
e Nunha cunca poñemos a maizena e engadimos a mestura que batemos
e Nunha cunca poñemos a maizena e engadimos a mestura que batemos
antes e xuntamos todo
outra vez.
f Collemos un
pouco de masa e se queremos lle engadimos unhas gotiñas de
colorante, estendémola e
cos moldes imos facendo as galletiñas medosas
e colocándoas na
bandexa.
g Batemos o
ovo que nos queda e pintamos con el as galletas, ou as
decoramos co cacao ou
coas virutiñas.
h Metemos as galletas no forno, e esperamos uns
7 minutos.
i Cando vexamos que están totalmente feitas sacámoas e esperamos a
i Cando vexamos que están totalmente feitas sacámoas e esperamos a
que arrefríen, antes de
separalas do papel.
A
que están de meeedo?
Ningún comentario:
Publicar un comentario